Wat is mediation? En is het iets voor jou?

Bij mediation probeer je samen met een andere partij tot een oplossing te komen onder begeleiding van een mediator. De mediator begeleidt het gesprek, is onpartijdig en helpt de verstoorde communicatie weer op gang te brengen. Zo kun je vertellen wat je dwars zit, ontstaat er meer wederzijds begrip en verken je samen de mogelijkheden om weer verder te kunnen. Ieders zorgen en wensen worden besproken en zorgvuldig afgestemd. Dit is één van de grootste voordelen van mediation; je hebt zelf de regie over de oplossing!
Praktijk voor Mediation

Waarom Mediation?

Rust

Of het nu gaat om een conflict met je werkgever, werknemer, familie, buren of partner, een mediator helpt om de rust en het vertrouwen weer terug te krijgen.

Meer begrip

Het bevorderen van de relatie: er is veel ruimte voor het uitspreken van gevoelens en emoties. Dit zorgt voor meer begrip en verbetert of herstelt de relatie tussen beiden.

Vertrouwen

Wat er tijdens de mediation besproken wordt, blijft vertrouwelijk. Hierdoor ontstaat er een open sfeer, waarin ieder zijn zegje kan doen.

Autonomie

Partijen bedenken samen oplossingen die het beste bij beiden past. Ze hebben zelf regie over welke afspraken dat zijn. Dit maakt dat de overeenkomst toekomstbestendig en duurzaam is.

Onafhankelijk

Een mediator is onafhankelijk en geeft geen oordeel. Daar waar een rechtbank een juridische uitspraak doet die vaak teleurstellend is voor één van de partijen, beoogt mediation een win-winsituatie.

Sneller & voordeliger

Mediation werkt vaak sneller en is veel voordeliger dan een gang naar de rechtbank.

Succesvol

Mediation is succesvol in 80% van de situaties.

Mediation kan ook in jouw situatie een uitkomst zijn

Vraag vrijblijvend een gesprek aan om kennis te maken.