Tarieven

Veel hangt af van hoe snel jullie tot overeenstemming en afspraken kunnen komen. Jullie bepalen het tempo. Meestal duurt een mediationproces bij echtscheiding tussen de 8 en 12 uur, verdeeld over een aantal gesprekken. Bij overige mediationgesprekken is dat vaak minder.

Het uurtarief bedraagt:

– Mediation Familie en (Echt)scheiding €150 excl. btw.

– Mediation Arbeidszaken €185 excl. btw.

– Mediation in het Onderwijs €150 excl. btw.

Reiskosten zijn in een straal van 30 kilometer inbegrepen. Daarna wordt er €0,39 per kilometer in rekening gebracht.

Gesubsidieerde mediation/toevoeging

Wist je dat je voor mediation een subsidie kunt krijgen van de overheid? In maar liefst 35% van de gevallen kun je  het grootste deel van de kosten die je maakt voor mediation vergoed krijgen. Het hangt af van de hoogte van je inkomen en je vermogen. Wanneer je in aanmerking komt voor deze subsidie kan de mediator een toevoeging voor je aanvragen bij de Raad van Rechtsbijstand. Je betaalt dan alleen een kleine eigen bijdrage van € 61,- of € 121,-

Kijk op https://www.rechtsbijstand.nl voor de voorwaarden.

 

Praktijk voor Mediation tarieven

Extra kosten en de verdeling

Echtscheiding

De kosten van de advocaat voor het indienen van het echtscheidingsverzoek en de normale griffierechten staan los van het mediationtraject.

Deze kosten bedragen ongeveer €600-.

Familiemediation

Normaal gesproken worden de kosten van de mediation door beide partijen voor ieder de helft gedragen, tenzij jullie dit anders hebben afgesproken.

Arbeidsmediation

Bij arbeidsmediation komen de kosten voor de mediation meestal voor rekening van de werkgever.

Rechtbijstandverzekering

Soms worden de kosten voor een bemiddeling (deels) gedekt door een rechtsbijstandverzekering. Het is dus verstandig om de polis te checken.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.